xxx

azért ez nagyon szép: harmincadik évbe léptem harmincadikán. persze mindenkivel megesik, hogy utolérik éveik számával születési napjukat, viszont nagyon szép ezt harmincévesként megérni.

pedig nem volt különleges nap. mondhatni, annyira szép sem volt, mert előző nap még buliztam céggel, másnap pedig hajnalban indultam Krakkó felé. mindössze arra hagytam időt, hogy édesanyámmal ebédeljek kedvenc haléttermünkben, a Fő utcában található Horgásztanyában. és élveztem egy napot otthon - ez volt ebben az évben az első szabadnapom.

az a helyzet, biztos tarthatnék előrébb is, így harminc év után - de rengeteg tapasztalatra tettem már szert és nagyon jól megférek a bőrömben, szeretek felkelni nap mint nap. tanulmányaimmal kapcsolatban semmi kivetnivalóm nem lehet - azért nem hagyok fel a nyelvek tanulásával (legalább még egy szláv nyelv hiányzik) - egyszerűen minden tökéletes, amit eddig elértem. nem utolsósorban végre pont ezen a napon kezdhetek el foglalkozni az adattárházakkal és OLAP rendszerrel SAP-n belül. más kérdés, hogy első diplomámat uszkve tíz éve ebből a témából írtam, de úgy látszik, nekem tíz év kellett ahhoz, hogy újra teljes erővel ide kerüljek - nem is akarok ezentúl kikerülni innen.

talán az elkövetkezendő harminc évben inkább anyagilag szeretnék biztosabb hátteret kialakítani magamnak, mert most azért ez nem mondható el igazán. továbbra is életben tartom külföldre távozásomat, s szép lassan ennek semmi akadálya nem lesz - kérdés, lesz-e értelme egyáltalán. viszont eddig se az anyagiasság elve alapján haladtam és gondolom ezzel nem okozok meglepetést, ezután sem teszek így.

zeneileg is kisebb fordulat elején tartok, hiszen a hegedű mellett elkezdtem basszusgitározni. szólóhangszer mellé egy kísérő ritmushangszer, átfogva a magas mellett a mély regisztereket is. gyönyörű, kézben tartok minden hangot :p természetesen a basszus saját zenémnek fontos, amivel még mindig tartozom. egyre erősebb az a gyanúm is, hogy ezt mindenképp ki kell adnom magamból, egyszerűen nem mehetek el ezelől. vagy ha elmegyek, akkor meg is érdemlem. persze továbbra is szeretnék minél több nekem tetsző csapatban játszani, mert nagyon élvezem. és talán ezért sem látszik rajtam az elmúlt harminc év - még mindig kölyök képem van :)